PRP

PRP står för ”Platelet Rich Plasma” där Platelet är ett namn för våra minsta blodplättar vars uppgift är att stoppa blödningar och läka sår. Dessa kallas även trombocyter, och består av en mängd tillväxthormoner som har till uppgift att reparera kroppen vid behov. Genom att separera dessa från resten av blodet erhålls det som kallas PRP - en koncentrerad substans av kroppens mest närande och helande ämnen . När hårsäckarna injiceras med tillväxtfaktorer startar en mängd positiva reaktioner i huden. Tillväxtfaktorerna signalerar till stamcellerna runt varje hårstrå att produktionen av hårceller ska öka , håret stärks och blir kraftigare samtidigt som alla hårstrån får ork att växa sig längre. Behandlingen med PRP innebär att koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras direkt i områden i behov av läkning och stimulans.

Även passiva och vilande hårsäckar aktiveras och växer nya hårstrån. Resultatet blir ett tjockare och friskare hår, som växer både snabbare och längre. Man använder koncentrerad mängd blodplättar från patients egna blod som sedan injiceras tillbaka in i hårbotten.

Hur känns det efter behandlingen?
Det behandlade området blir rött och en aning svullet efter behandlingen. I allmänhet går detta över inom några timmar. Lätt ömhet kan kvarstå 1–2 dagar efter behandlingen.


Vi rekommenderar
I regel 3-4 behandlingar med 4-8 veckors mellanrum. För att behålla sitt resultat måste man vara beredd på att ta årliga underhållsbehandlingar. Då behövs oftast endast en behandling.  


Priser
Från 2000kr.