Hårtransplantation

Allmänt om hårtransplantationer
FUE METODEN

FUE (Follicle Unit Extraction) FUE-metoden innebär att enskilda grafts tas direkt från givarområdet med hjälp av ett specialtillverkat instrument , oftast baksidan av huvudet där hårtätheten är som störst, och placeras på hjässan där fattas hår. Man använder en mycket tunn och liten borr (0,7 till 0,9 mm i diameter beroende på kvaliteten av håret)

FUE metoden är en avancerad hårtransplantation som utförs helt utan skalpell och stygn. Det är görs under lokalbedövning och är smärtfri.

Behandlingen delas in i tre faser

Uthämtning av hår
Innan operationen rakas området som hårsäckarna tas ifrån. Med hjälp av ett mikroinstrument börjar sedan behandlande läkare hämta ut hårsäcksgrupper ifrån givarområdet, en efter en beroende hur mycket hårsäckar som skall transplanteras.

Implantation av hårsäckgrupper
Det innebär att placera mycket noga hårsäckar en efter en med hjälp av en ett specialtillverkat mikroinstrument. Vi använder olika hårsäcksgrupperna annorlunda vid inplanteringen, beroende på var "det nya" håret ska placeras; de tunnaste hårsäcksgrupperna, som endast innehåller ett hårstrå, placeras långt fram för att skapa en naturlig hårlinje, medan de grövre hårsäcksgrupperna, som innehåller två- fyra hårstrån, placeras längre bak för att skapa en naturlig volym och fyllighet.
Varaktigheten av transplantationen tar mellan 6 och 12 timmar.


Slutfasen
När behandlingen är klar och alla hårsäcksgrupper är på plats, då kan man gå hem direkt.
För närvarande används flera hårtransplantation tekniker. Vi ändvänder FUE metoden som är mest känd metod, effektiv och smärtfri. 

FUT (strip) METODEN:
FUT metoden är kirurgisk metod som vi inte änvänder.

FÖRDELAR MED FUE METODEN
Naturligt resultat
Hög täthet
Harmonisk och balanserad täthet
Obefintlig trauma på hårsäckar samt mottagarområde
Smärtfritt under och efter operationen
Snabb läkningstid
Minimala ärr


Ögonbrynstransplantation
Ögonbrynstransplantationen görs via FUE-Metoden. Det är möjligt att forma ögonbrynen helt efter dina önskemål.
Ingreppet tar mellan 1 till 5 timmar. Vanligtvis används cirka 50-200 hårstrån i vardera ögonbryn men om riktigt fylliga bryn önskas kan det krävas upp till 400 stycken hårstrån.
Läkningsprocessen är kort och smärtfri. Ingreppet ger en lätt rodnad och små sårskorpor vilka försvinner inom en vecka.


Skägg transplantation
Skäggtransplantationer görs vanligen via FUE-Metoden. Operationen är lätt och du återhämtar dig snabbt. Med den här metoden tas hårsäckarna från en annan del av kroppen och placeras där de behövs. Ingreppet görs under lokal bedövning och är smärtfri. Ungefär 1000-2000 hårsäckar transplanteras under en operation av den här typen. Du kommer inte få några ärr eller stygn. Däremot kan huden bli lite röd från borttagandet av hårsäckar. Detta kommer bli bättre inom 10 dagar.